Tegemoetkoming kosten

Wanneer vergoedt je werkgever een pensioencursus?

Werkgevers willen graag dat je productiviteit en plezier behoudt tot het moment van stoppen met werken. Daarom is er vaak gedeeltelijke of volledige tegemoetkoming van de kosten mogelijk.

  • Het is in veel cao’s als een recht geregeld
  • Vaak is er budget voor opleiding en ontwikkeling
  • De werkgever kan soms van de SLIM-subsidie gebruikmaken

Pensioencursus bij cao geregeld

In veel cao’s is vastgelegd dat je als werknemer recht hebt op een pensioencursus. Dat weet lang niet iedereen. Vraag aan je HR-medewerker of je vakbond of jij daar ook recht op hebt.

Pensioencursus vanuit ontwikkelbudget

Veel werknemers krijgen jaarlijks een budget voor opleiding en ontwikkeling. Dat kan onder verschillende namen door de werkgever worden aangeboden:

  • Persoonlijk opleidingsbudget
  • Persoonlijk ontwikkelbudget
  • DI-budget (duurzame inzetbaarheid)
  • Individueel loopbaanbudget LBB 

Met dit budget kun je met je eigen loopbaan aan de slag, ook ter voorbereiding op het pensioen. Meestal is dit ook bij cao geregeld. Wil jij weten of je een opleidingsbudget hebt? Wij kijken het voor je na in jouw cao.

SLIM-subsidie

Werk je als zzp’er, bij een mkb-bedrijf of in een grootbedrijf in de horeca, recreatie of landbouw? Dan kan jij of jouw werkgever subsidie aanvragen voor een pensioencursus. De overheid biedt een SLIM-regeling aan die is gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen. Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van SLIM-subsidie. Jij of je werkgever kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies over en hulp bij de subsidie-aanvraag. Attendeer je leidinggevende of werkgever op deze kans!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.