Online klassikale pensioentraining

Je pensioen staat voor de deur, maar heb jij je al voorbereid hierop? Heb jij al nagedacht over zaken als: Hoe rond ik mijn werk straks goed af? Hoe gaat mijn leven eruit zien? Wat ga ik allemaal doen met mijn vrije tijd? Wat heb ik straks te besteden? Tijdens de tweedaagse online klassikale pensioentraining, verdeeld over vier dagdelen, geven we je handvatten en tips en laten we jou actief nadenken over maanden en jaren die voor je staan.

Voor wie?

Deze online training is geschikt voor jou als jij:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Nog veel vragen hebt over de periode tot je pensioen, maar ook daarna
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige persoonlijke financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet goed weet hoe jij invulling geeft aan jouw pensioen
 • Graag wilt nadenken over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Gelijkgestemden wilt ontmoeten om ideeën en verhalen te delen

Tijdens de online pensioentraining laten we jou, aan de hand van verschillende onderwerpen, nadenken over bovenstaande zaken. Daarnaast kom je online in contact met gelijkgestemden waardoor je nieuwe verhalen hoort en ideeën kunt opdoen.

Leerdoelen van de training

 • Inzicht vergroten in de aanstaande fase van pensioen
 • Afscheid leren nemen van je werk
 • Nieuwe mogelijkheden voor tijdbesteding ontdekken
 • Leren genieten van nieuwe vrijheden en mogelijkheden
 • Meer leren over gezond en fit ouder worden
 • Toekomstplan in kaart brengen
 • In kaart brengen materiële situatie: inkomen, pensioen, huisvesting, nalatenschap, woonomgeving

De inhoud van de training 

De training duurt twee dagen, verdeeld over vier dagdelen. Tijdens deze dagdelen bespreken we het afronden van je werk. Wat moet je nog regelen, waar moet je aan denken. Daarnaast maken we een plan voor de periode na je pensioen. We bespreken vragen als: 

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe zien je dagen er straks uit?
 • Hoe blijf je fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Hoe wil jij leven? En wat heb je hiervoor nodig?

Voorafgaand aan de eerste trainingsmoment maak je onze pensioentest in jouw persoonlijke online leeromgeving. Hiermee krijg je inzicht in jouw sterktes en ontwikkelmogelijkheden rondom je pensionering. Leuk, interessant en leerzaam! Bovendien vind je in jouw leeromgeving per ontwikkelpunt informatie en oefeningen. Hiermee ga je thuis of op het werk in je eigen tempo aan de slag. Tijdens (een van) de dagdelen halen we het net op.

Financiële foto

Verder krijg je op basis van jouw pensioendatum een financiële foto van jouw/jullie persoonlijke financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, hypotheek, spaargeld). Tijdens een 1-op-1 financieel inzichtgesprek kijk je samen met de financieel planner naar jouw/jullie financiële situatie, netto besteedbaar inkomen en je keuzemogelijkheden. Je krijgt hierbij ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor de invulling van jouw/jullie toekomstig inkomen.

Duur 

De training duurt twee dagen, verdeeld over vier dagdelen van 9.30-12.30.

Groepsgrootte

Tijdens de online training zijn er maximaal 8 deelnemers. Het is belangrijk dat er ervaringen en wensen onderling gedeeld worden, maar er moet ook voldoende ruimte overblijven voor persoonlijke aandacht. Het is mogelijk om de online klassikale pensioentraining alleen of samen te volgen met je partner. Ook wanneer je partner nog niet met pensioen gaat, of juist al met pensioen is, is het goed om samen na te denken over de toekomst. 

Liever helemaal 1-op-1 (partner mag mee) zonder mede-cursisten aan de slag? Bekijk dan onze training pensioencoaching. Ben je single, dan kan je ook meedoen met onze singles pensioentraining.

Locatie

We treffen elkaar online!

Laptop of tablet

Zorg voor een laptop of tablet waarmee je online kunt. Soms kan dit op de machine van het werk, soms niet en dien je je eigen (prive) laptop of tablet te gebruiken.

Werken aan jouw toekomst

Ga aan de slag met jouw toekomst tijdens de online pensioentraining. We werken op financieel, vitaal en sociaal niveau aan nieuwe inzichten en ideeën. Jouw toekomst staat centraal!

Data en aanmelden

Wil je meedoen? Leuk, je bent van harte welkom! Bekijk hieronder de beschikbare data en locaties.

Alleen

399
 • Pensioen in Zicht - Fietsen

Samen met partner

798
 • Pensioen in Zicht - Fietsen
 • Prijs is exclusief btw

Veel organisaties hanteren een persoonlijk ontwikkelbudget waarmee je dit programma kunt betalen en volgen. 

Lees meer over tegemoetkoming in de kosten

Gratis oriënterend gesprek

Heb je vragen of wil je eerst nog even wat van gedachten wisselen? Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan! Natuurlijk is bellen ook mogelijk. Bel Emiel via 06-41393323 of stuur een e-mail naar contact@succesvoltotenmetpensioen.nl.

Goed voorbereid met pensioen

Vergis je niet in de periode die gaat komen. Het is goed om na te denken over de jaren die gaan komen tijdens je pensioen. Je hebt ineens meer vrije tijd dan ooit en daardoor de mogelijkheid om je leven in te richten zoals jij dat wilt. Met een pensioentraining bereid je je goed voor en een goede voorbereiding geeft rust!

Op een actieve manier je pensioen voorbereiden? Neem dan eens een kijkje bij de trainingen ‘Fietsend naar je pensioen‘ of Wandelend naar je pensioen‘. 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.