Online klassikale pensioentraining


Je pensioen staat voor de deur, maar heb jij je al voorbereid hierop? Heb jij al nagedacht over zaken als: Hoe rond ik mijn werk straks goed af? Hoe gaat mijn leven eruit zien? Wat ga ik allemaal doen met mijn vrije tijd? Wat heb ik straks te besteden? Tijdens de tweedaagse online klassikale pensioentraining, verdeeld over vier dagdelen, geven we je handvatten en tips en laten we jouw actief nadenken over maanden en jaren die voor je staan.

Voor wie?

Deze online training is geschikt voor jou als jij:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Nog veel vragen hebt over de periode tot je pensioen, maar ook daarna
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet goed weet hoe jij invulling geeft aan jouw pensioen
 • Graag wilt nadenken over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Graag gelijkgestemden ontmoet om ideeën en verhalen te delen

Tijdens de Online pensioentraining laat ik jouw, aan de hand van verschillende onderwerpen, nadenken over bovenstaande zaken. Daarnaast kom je online in contact met gelijkgestemden waardoor je nieuwe verhalen hoort en ideeën kunt opdoen.

Leerdoelen van de training

Meneer achter laptop

De inhoud van de training 

Tijdens de training bespreken we het afronden van je werk. Wat moet je nog regelen, waar moet je aan denken. Daarnaast maken we een plan voor de periode na je pensioen. We bespreken vragen als: 

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe zien je dagen er straks uit?
 • Hoe blijf je fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Hoe wil jij leven? En wat heb je hiervoor nodig?

Duur 

De training duurt twee dagen, verdeeld over vier dagdelen van 9.30-12.30.  
 

Groepsgrootte

Tijdens de online training zijn er maximaal 8 deelnemers. Het is belangrijk dat er ervaringen en wensen onderling gedeeld worden, maar er moet ook voldoende ruimte overblijven voor persoonlijke aandacht. 

Het is mogelijk om de online klassikale pensioentraining samen te volgen met je partner. Ook wanneer je partner nog niet met pensioen gaat, of juist al met pensioen is, is het goed om samen na te denken over de toekomst. 

Uiteraard kun je de training ook alleen volgen. Ben je single en heb je behoefte aan een pensioentraining voor singles? Bekijk dan ook eens onze singles pensioentraining.

Locatie

We treffen elkaar online!

Werken aan jouw toekomst

Ga aan de slag met jouw toekomst tijdens de singles pensioentraining. We werken op financieel, vitaal en sociaal niveau aan nieuwe inzichten en ideeën. Jouw toekomst staat centraal!

Programma & inschrijving
Online klassikale pensioentraining

Duur: Vier dagdelen (twee dagen)

Locatie: Online

Kosten: € 399 p.p. excl. BTW

Programma:

Dagdeel 1

Dagdeel 2

Dagdeel 3

Dagdeel 4

Inschrijfformulier

Goed voorbereid met pensioen

Vergis je niet in de periode die gaat komen. Het is goed om na te denken over de jaren die gaan komen tijdens je pensioen. Je hebt ineens meer vrije tijd dan ooit en daardoor de mogelijkheid om je leven in te richten zoals jij dat wilt. Met een pensioentraining bereid je je goed voor en een goede voorbereiding geeft rust!

Op een actieve manier je pensioen voorbereiden? Neem dan eens een kijkje bij de trainingen ‘Fietsend naar je pensioen‘ of Wandelend naar je pensioen‘. 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.