Singles pensioentraining


Loop jij nog met veel vragen rond over je pensioen? Denk jij na over zaken als: Hoe ziet mijn leven er straks uit? Wat moet ik nog regelen? Hoe zit dat nou precies met mijn inkomsten en uitgaven straks? Hoe ga ik mijn tijd invullen? Of misschien wil je graag gelijkgestemden ontmoeten of juist alleen maar handvatten en tips ontvangen. Tijdens de Singles pensioentraining werken we in drie dagen, in groepsverband aan de voorbereiding van jouw welverdiende pensioen. 

Voor wie?

Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Stoppen met werken is daarom een grote verandering. Het is goed om tijd en ruimte te nemen om je op deze verandering voor te bereiden. De Singles pensioentraining past bij jou als je:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Op een goede manier afscheid neemt van je werk
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet weet hoe je de dagen gaat invullen tijdens je pensioen
 • Graag nadenkt over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Graag gelijkgestemden ontmoet om ideeën en verhalen te delen

Tijdens de Singles pensioentraining ga je, in groepsverband, drie dagen actief aan de slag met het voorbereiden van je pensioen. Je kunt samen met medecursisten ideeën uitwisselen, verhalen delen en actief nadenken over de periode tot aan je pensioen en daarna.

Heb jij nog vragen over de invulling van jouw pensioen en kun jij jezelf herkennen in onderstaande leerdoelen? Dan is deze training zeker iets voor jou! 

Leerdoelen van de training

man

Hoe de training eruit ziet

Tijdens de Singles pensioentraining werken we toe naar het afronden van je werk. Daarnaast gaan we aan de slag met een plan voor tijdens je pensioen. We gaan in op vragen als:

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe zien je dagen er straks uit?
 • Hoe blijf je fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Hoe wil jij leven tijdens je pensioen? En wat heb je daarvoor nodig? 

Duur

De training duurt drie dagen, verdeeld over een tweedaagse en terugkomdag. De tweedaagse training is inclusief diner, overnachting en ontbijt. Bij aankomst kun je even installeren in je kamer, waarna we starten met het inhoudelijke programma.

Groepsgrootte

In totaal doen er maximaal 12 deelnemers mee aan de training.

Locatie

We trainen in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een fantastische plek waar MBO-4 leerlingen in Horeca & Hospitality het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Kom je met de trein dan fiets je in 10 minuten vanaf Amersfoort Centraal naar het klooster. Lopend doe je er 25 minuten over.

Adres: Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

Werken aan jouw toekomst

Ga aan de slag met jouw toekomst tijdens de singles pensioentraining. We werken op financieel, vitaal en sociaal niveau aan nieuwe inzichten en ideeën. Jouw toekomst staat centraal!

Programma & inschrijving
Singles training

Duur: Tweedaagse + terugkomdag (drie dagen)

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Kosten: € 899 excl. BTW

Programma:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Inschrijfformulier

Goed voorbereid met pensioen

Ga met een gerust hart met pensioen door je goed voor te bereiden. De Singles pensioentraining (of een andere training van Succesvol tot en met Pensioen) helpt je hierbij. Maak jouw plan voor de toekomst! 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.