Ervaringen pensioencursus

Voordat je start met het volgen van onze pensioentraining, is het prettig om een aantal ervaringen over de pensioencursus te lezen. Een aantal klanten vertellen hun verhaal.

Hoe gaan wij te werk?

Succesvol tot en met Pensioen werkt samen met externe partijen.  Dit doen we met specialisten van:

Door de krachten te bundelen zorgen wij ervoor dat het beste van verschillende partijen samenkomt, zodat wij een hoge kwaliteit trainingen kunnen leveren aan onze klanten. Op de over ons pagina vertellen wij meer over deze samenwerkingen!

De ervaringen van klanten

Wat zijn de ervaringen over onze pensioentrainingen? Vier van onze oud klanten vertellen hun ervaringen met Succesvol tot en met Pensioen! 

De jaren tot je pensioen

Je wordt elke dag op je werk verwacht. Het is super belangrijk, dat je het ook de laatste jaren goed naar je zin hebt. Emiel heeft mij ervan bewust gemaakt dat je dit het best kan bereiken, door niet naar het moment van pensionering toe te leven, maar je tot het laatste uur je volledig in te blijven zetten. Wees actief, doe mee, kom met ideeën. En dat heb ik met veel genoegen gedaan!

De jaren na je pensioen

Een goede voorbereiding op het met pensioen gaan is essentieel. STMP heeft mij geholpen om een goed uitgewerkt plan te maken, hoe ik mijn tijd en leven na pensionering zou gaan invullen. Niet eerst met pensioen gaan en dan zien wat er op je pad komt. Nee, ‘wat wil ik, wat kan ik, hoe pak ik dat aan, welke stappen moet ik nu al ondernemen etc.’. Ik heb geen zwart gat gezien!

Het bepalen van je pensioenmoment

Stoppen met werken heeft zijn prijs. Het gedeelte Financiële Planning van de cursus is uitstekend. Door verschillende ingangsdata van je pensionering te simuleren werd je kraakhelder voorgerekend wat de financiële gevolgen waren. Het enige wat je nog hoefde te doen, is bepalen of de door mij gekozen datum financieel realistisch was.

De jaren tot je pensioen

STMP heeft mij echt geholpen om wat te maken van de laatste jaren, omdat ik nog voor een aantal keuzes stond, zoals:

  • Carrière maken in mijn werk
  • Stel dat ik moet stoppen vanwege reorganisatie, hoe ga ik daar dan mee om?
  • Hoe houd ik de goede balans tussen werk en privé tot aan mijn pensioen?
  • Wil ik eerder stoppen of niet?

De jaren na je pensioen

STMP heeft mij geholpen om mijn pensioen zinnig in te vullen. Door STMP heb ik mij goed voorbereid om eerder te stoppen met werken en mijn wensen en ideeën ook daadwerkelijk toe te passen. De cursus Pensioen in Zicht, waar men o.a. je vlak voor het moment dat je gaat stoppen, probeert voor te bereiden op je pensioen en niet in een zwart gat te vallen was achteraf gezien voor mij niet meer nodig. STMP heeft alles voor al van te voren duidelijk gemaakt.

Het bepalen van je pensioenmoment

STMP heeft mij enorm geholpen om inzichtelijk te krijgen wanneer ik kan stoppen met werken, wat de financiële consequenties zijn en op welke wijze ik mij kon richten naar stoppen met werken.

Financieel voor als ik gedwongen eerder moest stoppen, het moment wanneer ik uit vrije wil eerder wil stoppen, maar ook wat zijn de gevolgen voor de thuissituatie als ik kom te overlijden.

Qua werksituatie kon ik mijn keuzes duidelijk maken aan mijn collega’s en hierdoor een mooie afbouw en overdracht van werkzaamheden realiseren. Het is een belangrijk aspect, dat je je collega’s duidelijk kan vertellen wat je wilt.
Het afscheid van werk en collega’s en het richten op je leven daarna is een uitdaging. Het is prettig hierop voorbereid te zijn.

De jaren tot je pensioen

STMP heeft mij echt geholpen om mijn eigen voorkeuren en ideeën over mijn toekomstige pensioenperiode te toetsen aan de realiteit en haalbaarheid (al dan niet aan te vullen). Zo was ik in staat mijn pensioen periode vooraf te structureren in de vorm een concreet, realistisch, persoonlijk pensioenplan (financieel, sociaal, intellectueel, etc.). Hierdoor heb ik mede mijn laatste 2 werkzame jaren ontspannen kunnen werken en heb ik de juiste stappen kunnen nemen om ‘succesvol’ met pensioen te gaan. Ik had er zin in om met pensioen te gaan!

De jaren na je pensioen

STMP heeft mij geholpen om m’n pensioenperiode mede zinnig in te vullen door een concreet, realistisch, persoonlijk pensioenplan met je op te stellen. In dit plan worden alle persoonlijke ‘vrije tijd’ aspecten opgenomen, overdacht, bediscussieerd en getoetst op haalbaarheid. Door de 1 op 1 gesprekken kom je op nieuwe ideeën en krijg je nieuwe inspiratie over hoe je je pensioenperiode wilt/kan invullen. Met andere woorden: Maak een plan en voer het uit, al dan niet door je zelf bijgesteld, het is jouw plan.

Het bepalen van je pensioenmoment

STMP heeft mij goed geholpen om inzichtelijk te krijgen wanneer ik kan stoppen met werken met behulp van een AAB Financieel Adviseur. De adviseur stelt een financieel plan open en brengt hierin je huidige en toekomstige financiële positie van jou (en eventueel je partner) in kaart. De stand van zaken worden besproken en de (on)mogelijkheden passeren de revue. Je kunt deze checken met je eigen inschattingen en wensen. Hierdoor kan je financieel onderbouwt (bv wat als partner wegvalt) besluiten wanneer je met pensioen kunt gaan.

De jaren tot je pensioen

STMP heeft mij geholpen om me voor te bereiden op het aanstaande pensioen. De keuzes die je hebt en de daarbij horende financiële gevolgen.

De jaren na je pensioen

Ik was niet bang in een zwart gat te vallen, maar daarvoor was wel aandacht in de cursus. Er is gesproken over wat je zou doen als je met pensioen bent. Dat dwingt je tot nadenken. Dat verruimt je inzicht in waar je voor kunt komen te staan.

Het bepalen van je pensioenmoment

Ik heb veel gehad aan de financiële uitwerkingen van de keuzes die je hebt. Als je weet hoe het financieel voor je uitpakt, is het gemakkelijker een keuze te maken.

Meer beoordelingen lezen? Bezoek dan de Springtest pagina voor meer ervaringen met Succesvol tot en met Pensioen!

Aanmelden pensioentraining

Ben je na het lezen van de pensioentraining ervaringen nog enthousiaster geworden om deel te nemen? Meld je dan aan voor de pensioentraining!

Heb je andere vragen voor Succesvol tot en met Pensioen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0641393323 of stuur een mailtje naar contact@succesvoltotenmetpensioen.nl. Wij beantwoorden graag al je vragen! 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.