Pensioen in Zicht

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet komt je pensioen in zicht. Misschien denk je al een tijdje na over je pensioen en mensen om je heen vragen wellicht hoe lang je nog moet
en of jij je laatste werkdag al hebt ingepland. Er zijn veel dingen die geregeld moeten worden, maar je hebt er geen kaas van gegeten. Hoe werkt het allemaal? Al zoekende kom je terecht bij de PiZ-cursus: Pensioen in Zicht cursus.

Wat is een PiZ-cursus?

Een PiZ-cursus stoomt je klaar voor je pensioen. Samen met een groep mede bijna-gepensioneerden spreek je over verschillende onderwerpen gerelateerd aan het pensioen, zoals relaties, gezondheid en activiteiten. Je wisselt ervaringen met elkaar uit en leert van elkaar, zodat een ieder het pensioen op de best mogelijke manier kan oppakken. Meestal duurt een PiZ-cursus 3 tot 8 dagen en vindt de cursus plaats vanaf 12 tot 6 maanden voor je pensioen.

Nadelen van een PiZ-cursus

De nadelen van een Pensioen in Zicht cursus komen met name doordat de cursus in groepsverband wordt gegeven en pas een jaar voor het pensioen plaatsvindt.

  • Je hebt geen tijd om financieel bij te sturen, omdat je te dicht tegen je pensioen aan zit
  • Een deel van de tijd en aandacht gaat naar de mede-cursisten
  • Er is geen privacy, omdat de cursus in groepsverband plaatsvindt
  • Je blijft achter met onbeantwoorde vragen
  • Je denkt: Dit had ik veel eerder moeten doen!

Alternatieven voor de PiZ-cursus

Er zijn alternatieven voor de PiZ-cursus die individueel zijn en waaraan je al tot 7 jaar voor het pensioen kunt deelnemen. Wil jij je eerder voorbereiden op het pensioen en hecht je waarde aan een persoonlijke benadering? Succesvol tot en met Pensioen komt hier met een individuele pensioentraining aan tegemoet. Samen zorgen we ervoor dat jij goed voorbereid met pensioen gaat. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet:

  • Persoonlijk, 1-op-1 contact
  • Je start al 1 tot 7 jaar voordat je met pensioen gaat, zodat je jouw beste pensioenmoment kunt bepalen en de route ernaartoe
  • Er is voldoende ruimte voor het bespreken en regelen van zaken
  • Diepgaand integraal financieel advies, niet alleen AOW en pensioen, maar ook bijvoorbeeld lijfrente, hypotheek, spaargeld en (woon)vermogen, WW, IOW en vertrekregelingen
  • Ook aandacht voor plezier tot het pensioenmoment

Past onze pensioentraining bij jou?

Zoek jij ondersteuning in aanloop naar je pensioen en heb je behoefte aan persoonlijke coaching en advies? Dan is de pensioentraining van Succesvol tot en met Pensioen een goede optie voor jou. Er is veel ruimte voor jouw vragen en wij zorgen ervoor dat je zo goed mogelijk geholpen wordt.

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.