Pensioencursus

De pensioencursus van Succesvol tot en met Pensioen geeft je inzicht in je dagdagelijkse en financiële-situatie, nu en straks als je met pensioen gaat. We leggen je uit wat het inhoudt en welke voordelen je eruit haalt.

Wanneer volg je een pensioencursus?

Wij adviseren al vroeg te starten met een pensioencursus, tussen de 1 en 7 jaar voordat je met pensioen gaat. Hoe eerder je begint, hoe beter je alle opties in kaart brengt. Daarbij leer je ook hoe je de laatste jaren tot je pensioen op een prettige en waardevolle manier invult. Samen kijken we naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld een deeltijd- of vervroegd pensioen. Zo ontdek je wellicht dat je zelfs eerder met pensioen kan gaan!

Onze pensioencursus, wat is het?

De pensioencursus van Succesvol tot en met Pensioen onderscheidt zich door het persoonlijke contact en advies op maat. Deze cursus laat je bewust nadenken over de situatie nu je nog werkt en bereidt je voor op het pensioen. Alle onderwerpen die op een bepaalde manier samen lopen met het pensioen worden behandeld, zoals gezondheid, relaties, financiën, zingeving en vrije tijd. De cursus duurt gemiddeld 8 weken waarin je 5 gesprekken met een pensioencoach en een pensioenplanner hebt.

De voordelen van de pensioencursus

Profiteer van de voordelen van onze pensioencursus! We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Je krijgt inzicht in je financiële situatie, van nu en straks
 • We besteden aandacht aan persoonlijke ambities, voor en na het pensioneren
 • Wij hebben alle benodigde kennis, dus leggen wij je alle mogelijke pensioenkeuzes voor
 • Je krijgt een verbeterde balans tussen werk en -privé
 • Meer werkplezier en rust

Wat leer je en wanneer moet je starten?

Er is een lange lijst aan onderwerpen waar aan gewerkt wordt tijdens de pensioencursus. We werken bijvoorbeeld naar meer inzicht in wensen, verwachtingen of zorgen, perspectief op je toekomst en er is nog veel meer. Je leert:

 • Gefundeerd een aantal keuzes voor de kortere en langere termijn te maken
 • Hoe je jouw tijd voor en na pensioen zinvol en in balans kunt besteden
 • Welke pensioenmogelijkheden je inancieel gezien hebt
 • Hoe je tot aan je pensioen op een plezierige en productieve manier kunt blijven werken
 • Met andere ogen te kijken naar je persoonlijke en financiële mogelijkheden
 • Jezelf te ontwikkelen in een richting die je past
 • Scherp te krijgen wat jouw voldoening geeft als je niet meer (zoveel) werkt
 • Welke factoren van belang zijn bij een overgang van werk naar pensioen

Hier houdt het niet op, dit zijn enkel de meest voorkomende voorbeelden. Iedere situatie en ieders verhaal is uniek, dus vraagt dat om een aanpak op maat. Wij werken samen met jou naar de best passende invulling van de cursus om het juiste resultaat te behalen.

Wat is het verschil tussen onze pensioencursus en een piz cursus?

De pensioencursus van Succesvol tot en met Pensioen onderscheidt zich van de piz cursus om een aantal redenen. Onze pensioencursus geeft persoonlijke, 1-op-1 coaching en diepgaand integraal* financieel advies. Daarnaast is de cursus vooral ook bedoeld om het best passende pensioenmoment te bepalen en de route ernaartoe. We praten niet alleen over (werk)plezier na het pensioenmoment, maar ook daarvoor. We zoeken dus naar manieren om de resterende tijd op de werkvloer zo leuk mogelijk te houden.

*We kijken niet alleen naar AOW en pensioen, maar ook naar de andere pensioenpotjes, zoals lijfrentes, spaargeld/vermogen..

 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.