Wandelend naar je pensioen

Over niet al te lange tijd staat jouw pensioen voor de deur. Vele vragen zullen in je gedachten rondspoken. Hoe gaat mijn leven eruit zien als ik niet meer werk, hoe sluit ik mijn werk goed af, wat moet ik allemaal regelen, hoe zit het met mijn totale financiële plaatje en hoe houd ik mezelf dagelijks bezig? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar handvatten en tips. Met de actieve Wandelend naar je pensioen training werken we in drie dagen aan de voorbereiding van jouw pensioen. Hierbij nemen we de ruimte om ook wandelend op nieuwe ideeën te komen.

Voor wie?

De pensioenleeftijd wordt enerzijds gezien als een mijlpaal, maar wordt vaak ook ervaren als een afscheid van een groot deel van je leven. Je hebt immers een groot aantal jaren van je leven gewerkt en dit is waar je dagbesteding grotendeels uit bestond. Binnen nu en een aantal maanden maak je door het pensioen een grote verandering in je leven mee. Deze training past bij jou als je:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Op een goede manier afscheid neemt van je huidige werk
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet weet wat je moet doen met de tijd die je beschikbaar krijgt
 • Graag nadenkt over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Graag gelijkgestemden ontmoet om ideeën en verhalen te delen
 • Het, naast bovenstaande, ook fijn vindt om te wandelen

Tijdens de Wandelend naar je Pensioen training ga je, samen met medecursisten, drie dagen actief aan de slag met de voorbereidingen van je pensioen. Door je verhaal te delen, actief te denken en actief te zijn, werken we samen aan het plannen van het leven tot en na je pensioen.

Herken jij jezelf in een of meerdere van onderstaande leerdoelen en wandel je graag? Dan is deze training zeker iets voor jou!
Ben je meer een fietser? Bekijk dan onze Fietsend naar je pensioen training. Ook voor singles hebben we een passende training waarin we ons focussen op jouw leven tot het pensioen en daarna.

Leerdoelen van de training

dame en heer wandelend

Hoe de training eruit ziet

In de training werken we aan het afronden van werk en de plannen na je pensioen. We doen dit door diep in te gaan op vragen als:

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe ziet straks je dagbesteding eruit?
 • Hoe houd je jezelf fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Wat heb je nodig om te leven volgens jouw wensen nadat je met pensioen bent?

Duur

De training duurt drie dagen, verdeeld over een tweedaagse en terugkomdag. De tweedaagse is volledig verzorgd met een diner, overnachting en ontbijt. Bij aankomst is er de gelegenheid om je te installeren in de kamer, waarna we starten met het inhoudelijke gedeelte van de training. 

Groepsgrootte

Het is mogelijk om deel te nemen aan de cursus samen met je partner. Ook wanneer je partner nog niet met pensioen gaat of al gepensioneerd is, is de cursus samen bij te wonen. Je leeft immers samen, het is fijn om dan ook samen tot nieuwe inzichten of besluiten te komen tijdens de training. In totaal doen er maximaal 12 deelnemers mee met de training.

Heeft je partner geen tijd of behoefte om mee te gaan? Ook dan kan je deelnemen aan de training. Samen met je trainer en medecursisten ga je aan de slag.

Locatie

We trainen in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een fantastische plek waar MBO-4 leerlingen in Horeca & Hospitality het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Vanaf NS Amersfoort Centraal wandel je in 25 minuten naar het klooster. 

Adres: Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

Werken aan jouw toekomst

Op financieel, vitaal en sociaal niveau gaan we werken aan nieuwe inzichten. Inzichten die je zullen helpen bij het afronden van je werk en het indelen van het leven na je pensioen. Jouw toekomst staat centraal tijdens het volgen van deze training.

Programma & inschrijving
Wandelend naar je pensioen training

Duur: Tweedaagse + terugkomdag (drie dagen)

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Kosten: € 799 p.p. excl. BTW

Programma:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Inschrijfformulier


Goed voorbereid met pensioen

Hoe fijn is het, als je net als eerdere deelnemers van een andere training serieus aan de slag gaat met de tijd na je pensioen? Samen met je partner of alleen; een voorbereid plan helpt je op weg voor een toekomst met kansen en mogelijkheden. 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.