Wandelend naar je pensioen

Over niet al te lange tijd staat jouw pensioen voor de deur. Vele vragen zullen in je gedachten rondspoken. Hoe gaat mijn leven eruit zien als ik niet meer werk, hoe sluit ik mijn werk goed af, wat moet ik allemaal regelen, hoe zit het met mijn totale financiële plaatje en hoe houd ik mezelf dagelijks bezig? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar handvatten en tips. Met de actieve Wandelend naar je pensioen training werken we in drie dagen aan de voorbereiding van jouw pensioen. Hierbij nemen we de ruimte om ook wandelend op nieuwe ideeën te komen.

Voor wie?

De pensioenleeftijd wordt enerzijds gezien als een mijlpaal, maar wordt vaak ook ervaren als een afscheid van een groot deel van je leven. Je hebt immers een groot aantal jaren van je leven gewerkt en dit is waar je dagbesteding grotendeels uit bestond. Binnen nu en een aantal maanden maak je door het pensioen een grote verandering in je leven mee. Deze training past bij jou als je:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Op een goede manier afscheid neemt van je huidige werk
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige persoonlijke financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet weet wat je moet doen met de tijd die je beschikbaar krijgt
 • Graag nadenkt over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Gelijkgestemden wilt ontmoeten om ideeën en verhalen te delen
 • Het, naast bovenstaande, ook fijn vindt om te wandelen

Tijdens de Wandelend naar je Pensioen training ga je, samen met medecursisten, drie dagen actief aan de slag met de voorbereidingen van je pensioen. Door je verhaal te delen, actief te denken en actief te zijn, werken we samen aan het plannen van het leven tot en na je pensioen.

Herken jij jezelf in een of meerdere van onderstaande leerdoelen en wandel je graag? Dan is deze training zeker iets voor jou! Ben je meer een fietser? Bekijk dan onze Fietsend naar je pensioen training. Ook voor singles hebben we een passende training waarin we ons focussen op jouw leven tot het pensioen en daarna.

Leerdoelen van de training

 • Inzicht vergroten in de aanstaande fase van pensioen
 • Afscheid leren nemen van je werk
 • Nieuwe mogelijkheden voor tijdbesteding ontdekken
 • Leren genieten van nieuwe vrijheden en mogelijkheden
 • Meer leren over gezond en fit ouder worden
 • Toekomstplan in kaart brengen
 • In kaart brengen materiële situatie: inkomen, pensioen, huisvesting, nalatenschap, woonomgeving

Hoe de training eruit ziet

De training bestaat uit een tweedaagse en terugkomdag. In de training werken we aan het afronden van werk en de plannen na je pensioen. We doen dit door diep in te gaan op vragen als:

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe ziet straks je dagbesteding eruit?
 • Hoe houd je jezelf fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Wat heb je nodig om te leven volgens jouw wensen nadat je met pensioen bent?

Voorafgaand aan de eerste trainingsdag maak je onze pensioentest in jouw persoonlijke online leeromgeving. Hiermee krijg je inzicht in jouw sterktes en ontwikkelmogelijkheden rondom je pensionering. Leuk, interessant en leerzaam! Bovendien vind je in jouw leeromgeving per ontwikkelpunt informatie en oefeningen. Hiermee ga je thuis of op het werk in je eigen tempo aan de slag. Tijdens de terugkomdag halen we het net op.

Financiële foto

Verder krijg je op basis van jouw pensioendatum een financiële foto van jouw/jullie persoonlijke financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, hypotheek, spaargeld). Tijdens een 1-op-1 financieel inzichtgesprek kijk je samen met de financieel planner naar jouw/jullie financiële situatie, netto besteedbaar inkomen en je keuzemogelijkheden. Je krijgt hierbij ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor de invulling van jouw/jullie toekomstig inkomen.

Duur

De training duurt drie dagen, verdeeld over een tweedaagse en terugkomdag. De tweedaagse is volledig verzorgd met een diner, overnachting en ontbijt. Bij aankomst is er de gelegenheid om je te installeren in de kamer, waarna we starten met het inhoudelijke gedeelte van de training. 

Groepsgrootte

Bij deze training zijn er maximaal 16 deelnemers. Het is mogelijk om de training alleen of samen met je partner te volgen. Ook wanneer je partner nog niet met pensioen gaat, of juist al gepensioneerd is. Het is prettig om samen tot nieuwe inzichten te komen en samen invulling te geven aan het pensioen.

Liever helemaal 1-op-1 (partner mag mee) zonder mede-cursisten aan de slag? Bekijk dan onze training pensioencoaching. Ben je single, dan kan je ook meedoen met onze singles pensioentraining.

Locatie

We trainen door het hele land en maken gebruik van onderstaande trainingslocaties:

 • Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten – Soesterberg (regio Utrecht)
 • Landgoed De Uitkijk – Hellendoorn (regio Zwolle)
 • Hotel De Reiskoffer – Bosschenhoofd (regio Breda)
 • Het Montferland – Zeddam (regio Arnhem)
 • Hotel Victoria – Bergen aan Zee (regio Alkmaar)
 • Hotel De Bovenste Molen – Venlo (regio Venlo)

Wandelschoenen

We maken een wandeling, dus vergeet je wandelschoenen niet!

Werken aan jouw toekomst

Op financieel, vitaal en sociaal niveau gaan we werken aan nieuwe inzichten. Inzichten die je zullen helpen bij het afronden van je werk en het indelen van het leven na je pensioen. Jouw toekomst staat centraal tijdens het volgen van deze training.

Data en aanmelden

Wil je meedoen? Leuk, je bent van harte welkom! Bekijk hieronder de beschikbare data en locaties.

Alleen

799
 • Pensioen in Zicht - Wandelen

Samen met partner

1.598
 • Pensioen in Zicht - Wandelen
 • Prijs is exclusief btw

Veel organisaties hanteren een persoonlijk ontwikkelbudget waarmee je dit programma kunt betalen en volgen. 

Lees meer over tegemoetkoming in de kosten

Gratis oriënterend gesprek

Heb je vragen of wil je eerst nog even wat van gedachten wisselen? Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan! Natuurlijk is bellen ook mogelijk. Bel Emiel via 06-41393323 of stuur een e-mail naar contact@succesvoltotenmetpensioen.nl.


Goed voorbereid met pensioen

Hoe fijn is het, als je net als eerdere deelnemers van een andere training serieus aan de slag gaat met de tijd na je pensioen? Samen met je partner of alleen; een voorbereid plan helpt je op weg voor een toekomst met kansen en mogelijkheden. 

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.