Fysiek klassikale pensioentraining

Met pensioen gaan betekent een grote verandering in je leven. Het is een levensfase die je zelf vorm kunt geven, je hoeft niet meer te werken en hebt meer vrije tijd dan ooit. Hoe ga jij je tijd invullen? Heb je alles geregeld voor je pensioen? Weet je wat je financiële mogelijkheden zijn? Hoe wil je jezelf verder ontwikkelen in de komende jaren? De aanloopperiode naar jouw pensioen kan veel vragen opleveren. Tijdens de fysiek klassikale, driedaagse pensioentraining gaan we aan de slag met jouw toekomst, zodat jij goed voorbereid je pensioen tegemoet gaat.

Voor wie?

Deze training past bij jou als je:

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Nog veel vragen hebt over de periode tot je pensioen maar ook daarna
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet weet hoe je jouw dagen gaat invullen tijdens je pensioen
 • Graag nadenkt over een zinvolle invulling van de komende jaren
 • Graag gelijkgestemden ontmoet om ideeën en verhalen te delen

Tijdens de Fysiek klassikale pensioentraining ga je, samen met medecursisten, aan de slag met de voorbereidingen van jouw pensioen. Drie dagen actief nadenken over jouw pensioen en een plan bedenken voor de jaren die voor je liggen.

Leerdoelen van de training

Klas met mensen

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de training werken we toe naar het afronden van je werk. Waar moet je aan denken en wat moet je regelen? Daarnaast werken we aan een plan voor tijdens je pensioen. Hierbij gaan we diep in op vragen als: 

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe zien je dagen er straks uit?
 • Hoe blijf je fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Wat zijn jouw wensen? Wat heb je hiervoor nodig? 

Duur

De training duurt drie dagen, verdeeld over een tweedaagse en terugkomdag. De tweedaagse training is inclusief diner, overnachting en ontbijt. Bij aankomst kun je even installeren in je kamer, waarna we starten met het inhoudelijke programma.

Groepsgrootte

Bij deze training zijn er maximaal 12 deelnemers. Het is mogelijk om de training samen te volgen met je partner. Ook wanneer je partner nog niet met pensioen gaat, of juist al gepensioneerd is. Het is prettig om samen tot nieuwe inzichten te komen en samen invulling te geven aan het pensioen.

Locatie

We trainen in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een fantastische plek waar MBO-4 leerlingen in Horeca & Hospitality het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Kom je met de trein dan fiets je in 10 minuten vanaf Amersfoort Centraal naar het klooster. Lopend doe je er 25 minuten over.

Werken aan jouw toekomst

Jouw toekomst staat centraal tijdens het volgen van deze training. We gaan aan de slag met nieuwe inzichten op financieel, vitaal en sociaal niveau. Deze inzichten helpen jouw bij het indelen van je leven tijdens je pensioen. 

Programma & inschrijving
Fysiek klassikale pensioentraining

Duur: Tweedaagse + terugkomdag (drie dagen)

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Kosten: € 799 p.p. excl. BTW

Programma:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Inschrijfformulier

Goed voorbereid met pensioen

Voorbereiding geeft rust. Denk na over de periode die gaat komen tijdens de Fysiek klassikale pensioentraining. Samen met je partner, of alleen; een plan helpt je op weg naar een toekomst met kansen en mogelijkheden.

Volg je liever een training vanuit huis? Bekijk dan onze Online klassikale pensioentraining!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.