Fietsend naar je pensioen


Het duurt niet zo lang meer totdat jij mag gaan genieten van jouw welverdiende pensioen. Misschien heb je nog veel vragen over de periode daarnaartoe, maar ook daarna. Hoe gaat mijn leven eruit zien? Wat moet ik nog regelen? Hoe zit het financieel? Wat ga ik doen tijdens mijn pensioen? Tijdens onze training Fietsend naar je pensioen, werken we in een drie dagen aan de voorbereidingen van jouw pensioen. Dit doen we in groepsverband, waarbij we ook de ruimte nemen om fietsend op nieuwe ideeën te komen.

Voor wie?

Het pensioen is een belangrijk keerpunt in je leven. Het is een nieuwe levensfase en dus goed om je hierop voor te bereiden. Het grootste deel van je leven heb je immers werkend doorgebracht. Deze training past bij jou als je: 

 • Binnen nu en een jaar met pensioen gaat
 • Op een goede manier afscheid neemt van je huidige werk
 • Inzicht wilt in je/jullie totale toekomstige financiële situatie (AOW, pensioen, lijfrente, spaargeld, hypotheek)
 • Nog niet goed weet wat je met je tijd moet doen, na je pensioen
 • Graag nadenkt over de invulling van jouw pensioen
 • Graag gelijkgestemden ontmoet om ideeën en verhalen te delen
 • Het, naast bovenstaande, ook fijn vindt om te fietsen

Tijdens de Fietsend naar je pensioen training ga je, samen met medecursisten, drie dagen actief aan de slag met de voorbereidingen van jouw pensioen. Verhalen delen, actief nadenken over je pensioen en fietsen om tot nieuwe ideeën te komen.

Wil jij aan de slag met onderstaande leerdoelen? Dan is deze training iets voor jou! En ga je liever wandelen dan fietsen? Bekijk dan eens onze Wandelend naar je pensioen training. 

Leerdoelen van de training

vrouw op de fiets

De inhoud van de training

Tijdens de training bespreken we het afronden van werk en de plannen tijdens je pensioen. We doen dit door diep in te gaan op vragen als:

 • Wat gaat er straks veranderen?
 • Hoe ziet je dag er straks uit?
 • Hoe blijf je fit en gezond?
 • Wat zijn je financiële mogelijkheden?
 • Hoe wil jij straks leven tijdens je pensioen? En wat heb je hiervoor nodig?

Duur

De training duurt drie dagen, verdeeld over een tweedaagse en terugkomdag. Tijdens de tweedaagse is diner, overnachting en ontbijt inbegrepen. Als eerste krijg je de gelegenheid om even te installeren in je hotelkamer, daarna gaat het inhoudelijke deel van de training van start.

Groepsgrootte

In totaal doen er maximaal 12 deelnemers mee aan deze training. Je kunt alleen deelnemen aan deze training, maar het is ook mogelijk om samen met je partner deel te nemen aan deze cursus. Ook als je partner nog niet met pensioen gaat of juist al met pensioen is. Het is fijn om samen na te denken over het leven na je pensioen. Samen kom je tot de beste inzichten!
 

Locatie

We trainen in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Een fantastische plek waar MBO-4 leerlingen in Horeca & Hospitality het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Vanaf NS Amersfoort Centraal is het klooster in 10 minuten te bereiken met de fiets. 

Adres: Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

Fiets

We gaan fietsen, dus neem je (OV-)fiets mee!
 

Werken aan jouw toekomst

Jouw toekomst staat centraal tijdens het volgen van deze training. We gaan aan de slag met nieuwe inzichten op financieel, vitaal en sociaal niveau. Deze inzichten helpen jouw bij het indelen van je leven tijdens je pensioen. 

Programma & inschrijving
Fietsend naar je pensioen training

Duur: Tweedaagse + terugkomdag (drie dagen)

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Kosten: € 799 p.p. excl. BTW

Programma:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Inschrijfformulier


Met een gerust hart met pensioen

Al vele eerdere deelnemers hebben nagedacht over de tijd na het pensioen. Hoe fijn is het, om samen met je partner of alleen een plan te maken voor jouw toekomst. Ga een toekomst tegemoet vol met kansen en mogelijkheden!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.