Vitaliteit

Voor je personeel, maar zeker ook het bedrijf, is het van belang dat werknemers vitaal zijn. Vitaliteit zorgt voor een goede werksfeer, een fijn werktempo en draagt natuurlijk bij aan de resultaten van de werkzaamheden. Zeker aan het einde van de carrière van een werknemer is het belangrijk hier aandacht aan te besteden: laat je oudere werknemers ook zien dat je blijft investeren in zijn of haar mogelijkheden.

Wat is vitaliteit?

Levenslust, -kracht en -energie zijn de grootste onderdelen van vitaliteit. Scoort iemand hoog op deze onderdelen en zijn er weinig of geen gezondheidsklachten (of weet iemand hiermee om te gaan), dan spreken we van een hoge vitaliteit.

Vitaliteit bij oudere werknemers

Bij oudere werknemers zijn er over het algemeen meer vitale problemen dan bij jongere werknemers. Door hier preventief aan te werken en actief op te letten, zorg je voor een goede balans. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Op basis van ervaring in je onderneming weet je waar werknemers mogelijk tegenaan gaan lopen. Doe hier wat mee! 

5 tips voor vitale werknemers

  1. Zorg bij iedere werknemer voor een persoonlijke balans tussen belastbaarheid en belasting. Vergroot de belastbaarheid of verlaag de belasting. 
  2. Denk hierbij ook aan het tijdig ontwikkelen en omscholen.
  3. Stimuleer een gezonde en vitaliserende leefstijl. 
  4. Werk aan coachingsmogelijkheden tussen een oudere en jongere werknemer: wat kan de jongere generatie leren van de oudere generatie en hoe behoud je het succes? 
  5. Kennisdeling is voor veel oudere werknemers een bron van inzicht, betrokkenheid en motivatie. Hiermee wordt het werkplezier voor deze groep ook vergroot.

Vitaliteit in organisaties

Hoge vitaliteit in organisaties is een zeer belangrijke factor voor succes. Dit resulteert namelijk in weinig ziekte, veel werkplezier en de motivatie om zich te blijven inzetten voor het bedrijf of nieuwe doelen te behalen. Medewerkers zijn daardoor beter inzetbaar binnen de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

Vitaliteit heeft ook invloed op duurzame inzetbaarheid. Personeel blijft tot een latere leeftijd in dienst en dit vraagt om een juiste invulling van de tijd met het juiste personeel. Hoe richt je het werk in voor oudere werknemers? En hoe zorg je voor een goede combinatie van de kwaliteiten tussen jong en oud? Door te zorgen voor een goede balans tussen deze onderdelen, werk je aan goede resultaten van beiden.

Inzichten door middel van pensioencoaching

Oudere werknemers willen zich graag blijven inzetten voor het bedrijf. Bijdragen, er toe doen en belangrijk gevonden worden. Door middel van pensioencoaching helpt Succesvol tot en met Pensioen hierbij. Samen met de werknemer zoeken we uit wat het leven leuk en zinvol maakt. En welke rol werk(en) daarin heeft. Nu, tot én na het pensioen!

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.