HR instrumenten

HR instrumenten worden ingezet om de werknemer te helpen om het personeelsbeleid te verbeteren. Dit is van toepassing op iedere fase: de instroom-, doorstroom- en uitstroomfase. Hoe wordt het werk ervaren, waar gaat het goed en waar kun je als bedrijf samen met de werknemers nog meer resultaat op behalen? Hiermee investeer je in een gezonde relatie tussen het bedrijf en de werknemer. Daarnaast draagt het bij aan een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Welke HR instrumenten kun je inzetten voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid?

HR instrumenten zorgen voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Je voert regelmatig gesprekken, doet onderzoeken en motiveert werknemers. Door het gesprek en stroom van informatie vloeiend te houden, blijf jij als werkgever bewust van het individu en de teams op de werkvloer, waardoor je het personeel in topconditie houdt. Zo dragen HR instrumenten ook bij aan duurzame inzetbaarheid.

Het gesprek

Door regelmatig gesprekken te voeren met het personeel, houd je zicht op de prestaties van de werknemers. Hiermee houd je zicht op de individuele ontwikkelingen, maar ook op tegenslagen. Zijn er bepaalde factoren die hier invloed op hebben? Waar kan jij als werkgever helpen? Door deze gesprekken te voeren motiveer je je personeel om te blijven werken aan de persoonlijke groei en inzet voor het bedrijf.

Belonen

Je werknemers doen hard hun best om goede resultaten te behalen voor de zaak. Ze zetten zich dag in dag uit in. Door te belonen in grote of kleine zin, uit je als bedrijf je waardering naar de werknemer. Dit kan bijvoorbeeld door middel van teamuitjes of bijvoorbeeld kleine challenges om doelen te behalen.

Ontwikkeling & omscholing

Voor sommige werknemers is het op termijn niet meer mogelijk om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Voor anderen is het belangrijk een nieuwe uitdaging aan te gaan. Om de kansen voor je werknemers zo groot mogelijk te houden, kan het erg van belang zijn om loopbaan ontwikkeladvies aan te bieden. Hiermee zoeken je werknemers naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen voor hun carrière.

Pensioentraining

Succesvol tot en met Pensioen biedt pensioentrainingen aan die te gebruiken zijn als HR instrumenten. Deze bestaan uit pensioencoaching en pensioenplanning. Het is mogelijk een van de twee trainingen te volgen of een combinatie hiervan.

Met pensioencoaching wordt er gekeken naar wat het leven leuk en zinvol maakt voor de werknemer. Past het werk hier (nog) bij en hoe wordt de motivatie hoog gehouden? Wat maakt je leven leuk en zinvol, nu en na het pensioen? Wellicht is er behoefte aan een carriéreswitch binnen het bedrijf, maar is de werknemer onwetend over de mogelijkheden. Hiervoor is het ook nog mogelijk op loopbaan ontwikkeladvies te volgen. Op basis van het eerste gesprek bekijken we welke training het beste bij de situatie past, hierin is gemakkelijk te switchen.

Bij pensioenplanning werken we aan het financiële plaatje. We zorgen dat de werknemer inzicht krijgt in de inkomsten en uitgaven. Daarbij zoeken we uit hoe dit invloed heeft op het pensioen.

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te kunnen leveren.

Goede vraag

Eerder stoppen met werken

Stop! Stel jezelf eerst een paar goede vragen voordat je besluit eerder te stoppen met werken. Breng je mogelijkheden in kaart.

Prettig werken tot pensioen

Wat je leeftijd ook is, iedereen wil prettig kunnen werken. Gelukkig is er veel mogelijk. Ook tot en met jouw pensioen.

Wat te doen na je pensioen

Weet jij al wat je gaat doen als je met pensioen gaat? Wij hebben veel ervaring met een goede voorbereiding op een fijn pensioen.

Tegemoetkoming kosten

De kans dat je werkgever een pensioencursus voor een deel of zelfs helemaal voor je betaalt, is best groot. Ontdek hoe je daar achter komt.